Vivi Bendixen, 1967

Velkommen til et Univers af farvestrålende malerier.
Farverne vi omgiver os med, påvirker humøret og følelserne og er med til at skabe den rette stemning i ens omgivelser. Ved at man i ro og fred kan fordybe sig i det abstrakte maleri finder man frem til roen i kroppen, præcis som da jeg skabte maleriet. Du vil ofte kunne finde ind i en grotte som næsten altid dukker op i mine malerier på den ene eller anden måde i abstrakt form.

Mine malerier er ofte store farvestrålende malerier som skaber glæde i ethvert hjem.

Biografi

Medlem af DBF. Jeg er autodidakt kunstner men har gennemført flere dagskurser på Århus kunst akademi og Randers Kunstskole, jeg har været kreativ siden ungdommen, hvor jeg startede med at tage kokke uddanelsen, senere hen blev det til masse af kreativitet på div. Aftenskoler.

Jeg har været selvstændig med det kreative siden 2005, jeg arbejder indenfor maleri & skaber kvinde skulptur og brugskunst i stentøj som er brændt i El ovn eller Raku brændt og engang imellem har jeg kurser i maleri & skulptur.

 

Det inspirerer mig

Jeg finder roen & inspirationen ude på landet samt fra mine gåture i skoven med hundene, fra en tur i kajakken, eller fra en tur i sommerhus ved Vesterhavet.
Jeg elsker at være i et med naturen hører fuglene synge og ellers bare nyde roen.

Det som inspirere mig allermest er vand, grotter der fosser ud, og det finder man oftest i mine malerier, på den ene eller anden måde i abstrakt form.

Ellers bliver inspirationen hentet ved at betragte blomster-huse-fugle-træer.

Nogen gange indsætter jeg måske en tekst som gemmer sig bag farverne, måske en oplevelse fra en ferie eller blot fra en hverdagens oplevelse.

 

Mine damer i stentøjsler vil minde dig om hvor vigtig det er at leve i nuet…..
-Damerne ligger, sidder, sover, meditere, slapper af, stresser af.
- Ja’ de nyder simpelhen bare livet.
jeg skaber disse damer da jeg selv er en livsnyder….
jeg elsker de stille stunder i naturen, hvor man bare kan sættes sig i en stol, smide sig på græsset, eller sætte sig op af et træ og blot nyde livet…..det har vi alle bruge for indimellem.
Bliver man ejer af en Bendixen Dame skulptur vil du blive mindet om hvor vigtig det er at tage en slapper og nyde livet.

 
Mine teknikker

Jeg arbejder mig altid frem i det abstrakte maleri, uden at kende det færdige resultat, hvor der ofte dukker både vand, grotter og naturen frem i abstrakt form som beskueren selv kan finde ved at betragte malerierne.

nogle ting dukker op af sig selv andre ting maler jeg bevidst videre på når de dukker op i maler processen.

Jeg bruger undervejes en masse forskellige teknikker, da jeg elsker at lege mig frem i maleriet uden at kende til det færdige resultat når jeg starter, jeg maler med pensel, hænderne, svampe, palet , klude alt bliver brugt.


Tekst om Kvinde skulpturerne fra Bogen 101kunstner 2015 - skrevet af Tom Jørgensen:

Lydia´s krop hviler på to bøjede arme, hun er årvågen, følger med i, hvad der sker, mens Amanda er helt afslappet formende sit legeme efter det runde leje. Virkningen er hverken erotisk eller sensuel. Som Gerhard Hennings kvindefigurer hviler Vivi Bendixens figurer i sig selv. De har ingen tanke for, hvordan andre opfatter deres kroppe. De er helt og aldeles naturlige, i pagt med naturen og deres inderste væsen

 

Tom Jørgensen, Bachelor i Kunsthistorie, kunstskribent, forfatter, m.m. skriver:

For øje og sjæl

Om Vivi Bendixens maleriske univers

Vivi Bendixen er en kunstner, som arbejder abstrakt. Alligevel er noget af det første, man kommer til at tænke på et fysisk fænomen: verdensrummets galakser. Hendes malerier har de samme elliptiske bevægelser, den samme pulserende energi som de enorme samlinger af stjerner, der roterer rundt i universet med vores egen mælkevej som en af dem. Farvestrålende komethaler, pulsarer, neutronstjerner og planeter hvirvler ind og ud i mellem hinanden i en slags kosmisk dans. Inspirerende, seværdigt, smittende.

De enorme energiudladninger, der dominerer malerierne, ville imidlertid hurtigt blive kaotiske, hvis ikke Vivi Bendixen forstod at disciplinere farvemassen. Som de fremstår for vores øjne, er der en nøje gennemtænkt balance mellem kolde og varme farver, mellem mættede og umættede og indbyrdes mellem komplimentærfarverne. Dette kommer helt konkret til udtryk ved, at den stærkt lysende røde farve, som spiller en stor rolle i Vivi Bendixens billeder, holdes på plads af en klangbund af blå og grønne nuancer. De blå for at give et køligt og åndfuldt modspil til den lidenskabelige røde, de grønne som et neutralt pauserum, hvor øjet kan finde hvile midt i dette farvernes favntag med hinanden. Alt sammen noget, som Kandinsky så glimrende har beskrevet i sin banebrydende bog: "Om det åndelige i kunsten" fra 1912.

Hvad Kandinsky også kommer ind på i samme bog, noget, som er hele grundlaget for hans kunstneriske univers, er farvernes musikalske værdier. Kandinsky så gerne, at man opfattede hans malerier som farvesymfonier, hvor hver enkelt farve og form svarer til tonerne og akkorderne i et symfonisk værk. Det samme kan siges om Vivi Bendixens malerier. De er fulde af dramatiske hændelser, fulde af farvesammenstød, meditative pauser, eruptioner af energi, stærke kontraster, smukt samspil og forrygende finaler. Det er så helt op til den enkelte beskuer, om man hører Charlie Parker, Stravinsky, technomusik eller noget helt fjerde for sit indre øre. At Vivi Bendixens malerier er hamrende musikalske, kommer man ikke uden om.

Ved siden af de indlysende musikalske værdier i billederne kan man imidlertid ikke undgå at opfatte en nordisk tone i malerierne. Det er i hvert fald for undertegnede tydeligt, at det skandinaviske landskab spiller en stor rolle i forståelsen af Vivi Bendixens kunstneriske univers. Vinterlandskabets farver, den tyste hvide, den melankolske grå og den klare isblå giver en umiskendelig nordisk tone, der gør den solopgangsrøde øjenbasker så meget desto mere intens.

Det er utvivlsomt også derfor, at man får en sådan lystfornemmelse ved at betragte Vivi Bendixens malerier. De vækker minder om den natur, som stadig spiller en afgørende vigtig rolle for vores selvforståelse, samtidigt med, at de swinger ad hekkenfeldt til. Kort og godt: Farvemusik for øje og sjæl!