Maler - grafiker - tegner - f.1959

I skolen var der vel en tegner eller to i hver klasse - og så var der Ole Daniels med et helt usædvanligt talent for det grafiske. Et talent han var kendt og beundret for. Tretten år gammel vandt han en tegnekonkurrence på Thorvaldsens Museum.
På kunstakademiet var han årgangens maler med stort "M" og hans malerier er værdsat blandt kunstnerkollegaer.

Som kunstner har Ole Daniels altid været tro mod sig selv og den "klassisk modernistiske" maletradition (Edvard Weie o.a.) han er så grundig skolet i. Altid med motivet foran sig. Iagttagelse, fortolkning og gengivelse. Ikke noget med at opdigte et landskab eller en model. Ligesom Weie insisterende på, at det centrale i kunsten skal være et menneskeligt moment, der fornyer sig gennem fordybelse i studiet af naturen selv og gennem arbejdet med farvetonernes musikalske kvaliteter og muligheder.

 

"Röhrweidenweg"

Ole Daniels har en lang række udstillinger bag sig. Han har gennem årene fået godtaget malerier og grafiske værker ved samtlige betydende censurerede udstillinger landet over.

Med 10 års uddannelse på kunstakademi og grafisk skole, har Ole Daniels et solidt funderet fagligt udgangspunkt at arbejde på.